امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 04 تير 1400 ساعت 00:02:43
یادداشتی از: حجت الاسلام مهدی حاضری
امام (ره) و تسفیر ایرانیان

رژیم بعث در دو مرحله ایرانیان مقیم عراق اخراج کرد. یکبار در دیماه سال 1350 و بار دوم در تیرماه سال 1354 که به تسفیر اول و تسفیر دوم مشهور است. در مرحله اول دولت عراق به همه ایرانیان ساکن دستور داد که باید این کشور را ترک کنند...

جماران: رژیم بعث در دو مرحله ایرانیان مقیم عراق اخراج کرد. یکبار در دیماه سال 1350 و بار دوم در تیرماه سال 1354 که به تسفیر اول و تسفیر دوم مشهور است. در مرحله اول دولت عراق به همه ایرانیان ساکن دستور داد که باید این کشور را ترک کنند. حتی کسانی‌که چندین نسل آنها متولد عراق بودند و تنها شش روز به آنان مهلت داد تا تکلیف املاک و دارایی های منقول و غیر منقول خود را مشخص نمایند.

این فرمان ناگهانی و غیر مترقبه که در اعتراض به اعلام استقلال بحرین و واگذاری حاکمیت جزایر تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی به ایران صادر شد، باعث ایجاد ناراحتی و اضطراب شدیدی بین ایرانیان ساکن عراق، به‌ویژه ساکنین نجف و کربلا گردید. به گونه‌ای که  روزنامه کیهان در ۹ دی ۱۳۵۰، خبر از «اخراج ۴۱ هزار ایرانی از عراق» داد. آیت‌الله محمدرضا رحمت در خاطرات خود می‌گوید:

آن روزها صحنه‌های بسیار عجیبی در نجف به چشم می‌خورد، کسانی از علماء را می‌دیدیم که در خیابان هنگام رفت و آمد با صدای بلند گریه می‌کردند، حرم امیرالمؤمنین(ع) یک حال و هوای دیگری داشت، وضع بسیار ناراحت کننده‌ای بود. (خاطرات نجف، ج2، ص48)

آیت‌الله محمود قوچانی هم می‌گوید: همهمه و ولولۀ خاصی به‌پا شد که برای مردم بسیار رقّت‌بار بود، حتی برای افراد متمکن، چه برسد به بیچاره‌ها و مستضعفین که هیچ‌جا و سرپناهی نداشتند. (همان ، ج1، 158)

حضرت امام در تاریخ دوم دیماه 1350در اعتراض به این تصمیم دولت عراق، تلگرافی خطاب به احمد حسن البکر رئیس‌جمهور وقت این کشور می‌فرستند. در بخشی از این پیام آمده است:

«در عصری که دولت‌ها به انواع تبلیغات می‌خواهند بر متحدین و متفقین خود بیفزایند و ملت‌ها را به بلوک خود متصل کنند، صلاح نیست دولت عراق ملت‌های بزرگ را از خود برنجاند و موجب تبلیغ برضد خود شود. ملت ایران، خود را از ملت عراق جدا نمی‌داند، و در مشکلاتی که برای این مملکت اسلامی پیش آمده در رأس مدافعین و مجاهدین بوده است... مصلحت نیست ملت‌هایی را که در اوقات آزاد در هر سال هزاران نفوس از آنها برای زیارت اعتاب مقدسه در این مملکت وارد می‌شوند و در اقتصاد آن تأثیر بسزا دارند، از خود براند. به نظر اینجانب این عمل با این شدت و خشونت که مأمورین انجام می‌دهند، در این سرمای مرگبار که زنها و اطفال در معرض هلاک هستند، به حیثیات سیاسیه و به اقتصاد مملکت صدمه می‌زند.» (صحیفه امام، ج2، ص404)

هم‌زمان با این پیام ایشان در جمع تعدادی از طلاب و ایرانیان سخنرانی کرده و می‌فرمایند: 

«در مدتها پیش که یهودیها را بنا بود از بغداد بیرون کنند، شش ماه مهلت دادند و یک جلسه‌ای درست کردند، هیأتی درست کردند که اموال اینها را به طور عادلانه بخرند و به آنها بدهند و بروند و با شما آقایان و با ملت شیعه در اینجا - ایرانی‌ها - اینطور رفتار کردند و من ناگوار است برایم که در یک همچو مملکتی که با ... اینطور رفتار می‌کنند، با مجاورین قبور ائمه - علیهم السلام – این‌طور عمل می‌کنند، من دیگر برایم گوارا نیست ماندن اینجا. بنابراین من فردا تذکره‌ها را می‌فرستم و از آنها تقاضا می‌کنم به اینکه اجازه بدهند ما برویم به لبنان.» (صحیفه امام، ج 2، ص406)

به دنبال موضعگیری حضرت امام، دولت عراق استاندار کربلا را که فرد بسیار بی‌رحم و خشنی بود، برای مذاکره خدمت ایشان فرستاد. امام در ابتدا حاضر به ملاقات با او نشد. آیت‌الله سید عباس خاتم در خاطرات خود می‌گوید:

 برخی از روحانیون از جمله حاج شیخ نصرالله خلخالی که از روحیات و مظالم او باخبر بودند خدمت امام رسیده و با التماس از ایشان می‌خواستند اجازه ملاقات بدهند، ولی امام زیر بار نمی‌رفت عاقبت به او فرمودند: تو دیگه چرا این قدر نگران هستی؟ من به او راه می‌دهم؛ ولی می‌خواهم صولتش بشکند، وقتی هم او را پذیرفتند، خیلی به او تشر زدند و گفتند: کاری که شما با ایرانی‌ها کردید با یهودی‌ها نکردید. (خاطرات نجف، ج 1ص106)

آیت‌الله محمود قوچانی نیز می‌گوید: با برخورد حضرت امام، همان شب در رادیو ابلاغ توقف اخراج از سوی رئیس‌جمهور عراق صادر شد، این در حالی بود که بیش از نود درصد ایرانی‌ها در سراسر عراق بارشان را بسته بودند. (همان، ص 162)

در همان ایام در ایران دو تن از سناتورها (جمشید اعلم و علامه وحیدی) در مجلس سنا علیه حضرت امام سخنرانی کرده و گفتند وی در عراق حضور داشته و اقدامی برای جلوگیری از اخراج ایرانیان نکرده است. مرحوم حجه الاسلام والمسلمین محمدتقی فلسفی نیز در مجلس ترحیم آقای چهل ستونی در مسجد بازار تهران به آنان پاسخ داده و اقدامات امام را در مقابله با این اقدام غیر ذکر کرد. این امر باعث ممنوع المنبر شدن وی تا زمان پیروزی انقلاب گردید.

پس از انعقاد قرارداد صلح الجزایر بین محمدرضا شاه و صدام حسین در اسفند 1353 مجددا رژیم عراق اقدام به اخراج طلاب و روحانیون ایرانی از این کشور کرد که حضرت امام برای بار دوم در دوم تیرماه سال 1354 به احمد حسن البکر تلگراف می‌کنند. ایشان در بخشی از این پیام می‌فرمایند:

«مصلحت نیست حوزۀ بیش از یک هزار سالۀ نجف اشرف که برای فقه اسلام تشکیل شده و در قلع فسادهای اخلاقی و اجتماعی اثر بسزا دارد، در زمان ریاست شما منقرض شود؛ مصلحت نیست بیش از یک هزار نفر رجال علم، آزرده خاطر، به این نحو از مملکت شما رانده شوند و در بلاد منتشر شوند؛ مصلحت نیست که مراجع عظام و مشایخ محترم که دنبال این تسفیر ممکن است هجرت کنند، از مملکت شما با این کیفیت خارج شوند... فکر وحدت مسلمین و دولت‌های اسلامی در راس برنامه زندگی این جانب است. من از اختلافات دولت‌های اسلامی نگران هستم، من از واقعه‌هایی که به شکاف بین مسلمین و دولت‌های آنها منتهی شود خائف هستم و نظر شما را به مفاسد حاصله از این عمل جلب می‌کنم و مقتضی می‌دانم دستور دهید متعرض حوزه مبارکه نشوند و اقامه آنها را چنانچه وعده کرده‌اند بدهند و به سایرین نیز اقامه دهند تا محصلین با دلگرمی به تحصیل و خدمت به اسلام و ممالک اسلامی مشغول باشند.» (صحیفه امام، ج3، ص 93)

گرچه این اقدام حضرت امام به علت برقراری روابط صلح‌آمیز بین دو دولت ایران و عراق و هماهنگ شدن مسئولان عراقی با حاکمیت ایران و عدم همراهی سایر مراجع عظام تقلید حاضر در عراق و کارشکنی برخی اطرافیان آنها، چندان موفقیت‌آمیز نبود و در ادامه با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، فشار  دولت عراق برای اخراج ایرانیان شدت گرفت.

همین ایرانیان اخراج شده از عراق که به زبان عربی تسلط داشتند و در ایران به معاودین عراقی معروف شدند، بعدها با جنگ تحمیلی صدام علیه ایران با حضور در جبهه‌های جنگ کمک‌های شایانی به رزمندگان ایرانی کردند.





  تعداد بازديدها: 1823


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
پیام تبریک رهبر معظم انقلاب اسلامی به قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی به مناسبت قهرمانی در آسیا
پرتویی از کلام امام (ره)
نقشه استعمار، ایجاد اسرائیل بزرگ
سید حسن خمینی: قهرمانی تیم‌های ملی کشتی آزاد و کشتی فرنگی کشورمان در آسیا موجب افتخار و خوشحالی همه ایرانیان ورزش دوست است
فرشاد مومنی: دولت از انجام تعهدات خود طفره می رود
کمی با سازوکار حیرت‌انگیز و معجزه‌وار بینایی و چشمان خود آشنا شوید
افزایش ۱۶ تا ۴۵ درصدی کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی‌ها از شنبه
مجلس نمایندگان آمریکا تدابیر ضدایرانی بیشتری را تصویب کرد
زیباترین مسجد جهان
وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
پناهیان: مساله حجاب با ساخت ۲ تا سریال قابل حل است/ باید نیروهایمان را برای پولدار شدن تربیت کنیم/ حق نداریم از نظر اقتصادی گدا باشیم
انتقاد روزنامه اطلاعات از کتمان تخلف چای دبش، حضور صدیقی درنمازجمعه، راه اندازی دوباره گشت ارشاد و.../عشق یکطرفه نمی‌شود؛ مسئولین هم مردم را دوست
معاون دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا:
به محضِ اینکه صهیونیست‌‌ها علیه خاک ایران خطایی کنند، پاسخ ما شروع خواهد شد
بایدن: اگر ایران حملاتش علیه اسرائیل را گسترش دهد، آمریکا نیز وارد این درگیری خواهد شد
جایزه خوش خدمتی پادشاه اردن
ارتش اسرائیل یک مقام ارشد حزب الله را ترور کرد
پیام تسلیت سید حسن خمینی به محسن مهرعلیزاده
واکنش نخست‌وزیر مالزی به پاسخ ایران به اسرائیل
مقام سابق امنیتی ترکیه: خسارت پاسخ نظامی ایران سنگین بود
یادداشتی از: محسن هاشمی رفسنجانی
واکنش محسن هاشمی به جنجال کاظم صدیقی، پناهیان و زاکانی: هواداران تفسیر قدرت محور از اسلام ۱۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند
وزیر دفاع پاکستان: پاسخ به تجاوزهای اسرائیل حق مشروع ایران است

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
اطلاعیه ی تشییع ، تدفین و بزرگداشت:
قاری ممتاز قرآن و جانباز سرافراز ، حاج ولی پوراحمدی آسمانی شد
در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی؛
رهبر انقلاب: در قضیه فلسطین، دولتهای اسلامی به وظائفشان عمل نمی‌کنند؛ بعضی از آنها به رژیم کمک هم می‌کنند/ اگر همه‌پرسی کنند در کشورهای اسلامی، بدون تردید همه نظر می‌دهند به اینکه دولتهایشان بایستی با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کنند
مبلغ فطریه ۱۴۰۳ از سوی دفتر رهبر انقلاب اعلام شد
خبر مهم پلیس راهور؛ جرائم رانندگی تا ۵۰۰ برابر افزایش پیدا می‌کند
در مراسم بزرگداشت شهدای حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق؛
سیدحسن نصرالله: رهبر انقلاب و مسئولین ایرانی تصمیم قاطع گرفته‌اند که پاسخ ایران به اسرائیل مستقیم باشد
اختصاصی:
عید سعید فطر پوستری آیینی از آقای علی اکبر میرزایی
توصیه‌ مهم استاد فاطمی‌نیا برای روزهای پایانی ماه مبارک رمضان
تصاویری از مراسم تشییع شهید حاج ولی پوراحمدی
سید حسن نصرالله در مراسم سردار شهید زاهدی:
آمریکا و اسراییل دریافته‌اند که واکنش ایران در راه است/ آشفتگی صهیونیست‌ها ۶ ماه پس از جنگ/سرنگونی پهپاد هرمس نشانه توانمندی پدافندی مقاومت لبنان است
گزیده ی یادداشتی از: حاج حسن وفایی
حجت الاسلام حسن روحانی اولین بار از عنوان امام خمینی استفاده کرد
اطلاعیه ی موسسه خیریه ملائک، در مورد دریافت صدقات و فطریه
در مصلای امام خمینی (ره)
متن خطبه‌های نماز عید فطر توسط مقام معظم رهبری
یادداشتی از: حجت الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی
۹ مبنای فقهی برای اثبات اول ماه قمری
یادداشتی از: عبدالحسین رحیم زاده
دمی با قرآن برای علت یابی مشکلات و معضلات
ارتش اسرائیل مسئولیت ترور فرزندان اسماعیل هنیه را بر عهده گرفت
حامی لایحه عفاف و حجاب: فردی که قانون حجاب را رعایت نکند، از سفر خارجی محروم می شود
یادداشتی از: آقای میکائیل جواهری
آیا باز چیزی هست و آیا چیز دیگری می‌خواهید؟!
پلیس: طرح عفاف و حجاب از شنبه (26 فروردین) با جدیت بیشتر اجرا می شود
جزئیات برگزاری نماز عید سعید فطر به امامت مقام معظم رهبری
دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر معظم انقلاب اسلامی


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 7804
تعداد بازدید دیروز: 43178
بازدید کل: 66535424
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.