امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 25 دي 1397 ساعت 22:43:09
یادداشتی از: عبدالرحیم اباذری
امیرکبیر دیروز ، هاشمی امروز

جماران: هر وقت  بخش های مربوط به تولید ملی و استقلال سیاسی و اقتصادی   کتاب « امیر کبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار» نوشته ی آیت الله هاشمی رفسنجانی  را  می خوانم  نا خواسته به یاد دوران سازندگی بعد از جنگِ دهه هفتاد  می افتم که به مدیریت بسیار قوی و ستودنی  امیرکبیر دوران  بوقوع پیوست ،  انصافا  آیت الله  هاشمی  در آن سال ها ، امیرگونه به زیر ساخت های تولید ملی و استقلال اقتصادی و سیاسی  توجه جدی داشت  به طوری که  بحق باید گفت و نوشت ، دولت های بعدی هر چه آمدند  در این راستا  بر سر سفره  دولت سازندگی  نشستند و بسیاری از اندوخته ها را  از آن دولت دارند.

این کتاب ارزشمند برای اولین بار در سال 1346ش به مرحله چاپ رسید و تاکنون نزدیک 20 بار تجدید چاپ شده  و  با محتوای تحقیقی- حماسی خود  همواره  در روشنگری اذهان قشر تحصیل کرده (حوزوی ودانشگاهی) تاثیر بسزایی داشت ؛  هنوز هم بیش از  نیم قرن است ، همچنان جذابیت خودش را دارد ومحتوای  آن می تواند بخشی از نیازها و سوال های امروز جامعه ی اسلامی ، انقلابی و حکومتی ما را پاسخ دهد.

از سطر سطر کتاب به راحتی می توان فهمید  که هاشمی جوان در دهه چهل به شدت تحت تاثیر شخصیت مدیریتی  امیر کبیر قرار داشته  و گویا  یک عمر با وی زندگی کرده و با او مانوس بوده است  به همین سبب  می بینیم در ادامه  دهه های 50 و60  ساختار شخصیت سیاسی و مدیریتی  هاشمی  به سبک مدیریتی امیر کبیر شکل می گیرد .  هاشمی رفسنجانی  در هشت سال دفاع مقدس فرمانده  جنگ و سردار صلح می شود ، وقتی سکان  سازندگی بعد از جنگ را بر دوش می گیرد همانند امیر وارد میدان پر فراز و نشیب اجرایی می شود که  در آن مقطع دشوار از هر کسی این هنر ساخته نیست.

امروز که در عرصه های گوناگون علمی ( هوا و فضا ، نانو،  مترو ، گاز رسانی شهری و روستایی ، صنایع هسته ای ، هواپیمایی،کشتیرانی، توسعه ادوات و تجهیزات نظامی و...) شاهد رشد ، شکوفایی و بالندگی هستیم ،   اغلب اینها در دوران صدارت سردار سازندگی و  به ابتکار و همت ستودنی  وی  آغاز شد.

در این مقال به چند مورد از وجه مشابهت و مفارقت  امیر امروز  با امیر دیروز  می پردازیم تا  قدر و منزلت هر دو شخصیت بزرگ مدیریتی ایران زمین  برای خوانندگان اندکی  روشن گردد.

1 - هر دوی این شخصیت  ، روستا زاده و از طبقه پایین جامعه ایرانی بودند ،  امیر از روستای « هزاوه» اراک بود و هاشمی از قریه « بهرمان » از بخش  نوق  رفسنجان. پدر امیر از نوکران  میرزا عیسی قائم مقام فراهانی بود ، بعد آشپزی آن خاندان را بر عهده داشت ؛  والد هاشمی ، روحانی محل  بود و به شغل  کشاورزی  و باغداری اشتغال داشت.  هر دو  چون به صدارت رسیدند هرگز خود را نباختند  و همواره  به فکر خدمت به قشر محروم  و مستضعف بودند. هردو تقریبا همزمان (19و20 دی ) به گونه ی مشکوک و غافلگیرکننده از دنیا رفتند.

2 – امیر کبیر در آغاز دوران صدارت  به اقتصاد سالم و مستقل فکر می کرد  و راه آن را در تولید ملی و توسعه و تهیه زیرساخت های  اقتصادی  می دید از این رو می بینیم او  در قدم نخست به تاسیس کارخانه های بلورسازی در تهران ، اصفهان و قم ، کارخانة نخ ریسی در تهران ، کاغذسازی در  اصفهان ، کارگاه های چدن ریزی و نساجی و کارخانة شکرریزی و قندسازی در ساری ، کارخانه های حریربافی در کاشان ، چلواربافی در تهران ، کالسکه سازی در اصفهان و تهران ، چینی سازی در تهران و قم  روی آورد.

او در کنار آن به  تقویت و توسعه صنایع دستی نیز اهتمام  ویژه داشت ،    توسعة کشاورزی و ترویج کشت نیشکر در دو منطقه خوزستان  و دشت گرگان ، ساخت سد عظیم «ناصری» روی رودخانة کرخه ، تجدید بنای پل عظیم شوشتر و باز کردن هفت چشمة آن ،  ساخت  سد بزرگ بر روی رودخانه معروف گرگان رود ،  اصلاح و تجدید قنوات «نه گنبد» یزد ، بنای سد بزرگ در نقطة اتصال دو رود «قره چای» و «انار رود» در شهرستان قم و ساخت  پل معروف «دلاک» بر روی آن ، انتقال  آب نهر عظیم  رود کرج  و شیمران  به تهران ، ، ترویج کشت پنبه و... نمونه کارهای  زیر بنایی و توسعه اقتصادی امیر کبیر بود .

اگر اندکی دقت کنیم فعالیت ها و دغدغه های دوران سازندگی آیت الله هاشمی نیز دقیقا  از  همین جنس بود. ساخت ده ها سد ، احداث راه های مواصلاتی ، ریل  ، پل ، توسعه مراکز دانشگاهی ، احداث  و توسعه صنعت مترو ، گاز رسانی ، توسعه کشاورزی و  خودکفایی  در بعضی از آنها ، طراحی و ساخت انواع  هلیکوپتر ، هواپیما ، تانک ، موشک و... در همین راستا می توان گزارش کرد.

3-  امیر و هاشمی  حد اقل نیم قرن از زمان خود جلوتر بودند به همین سبب اقدامات اصلاح گرایانه شان برای دیگران قابل  درک  و فهم نبود و برای آن دو  مشکل درست می کرد. وقتی هاشمی دانشگاه آزاد تاسیس کرد می گفتند : « فاحشه خانه است» وقتی دست به احداث مترو زد ،  می گفتند: « ترویج فرهنگ اشرافی گری می کند» بعد هم که در مقابل استدلال های او کم آوردند می گفتند: « این همه خاک های زیر زمینی را به کجا خواهید ریخت» می گقتند: « با پروژه گاز رسانی می خواهد  خانه های مردم را به آتش بکشد!» شبیه همین اشکالات بنی اسرائیلی را  امیر کبیر هم از سوی عقب ماندگان روزگار خود، شاهد  بود.

4–  امیرکبیر  برای تعلیم و تربیت نیروی انسانی و کادر اداری در ابعاد گوناگون ،    «مدرسه نظامیه » یا همان « دارالفنون » را تاسیس کرد ، هاشمی نیز در یک اقدام  مبتکرانه به تاسیس « دانشگاه آزاد اسلامی » همت  گمارد که هر دو مرکز در نوع خود بسیار تاثیرگذار شدند ،  به همین سبب هردو  به کینه حسودان گرفتار آمدند . لیکن با این فرق که امیر اصلا  فرصت نیافت نتیبجه کارش را  از نزدیک نظاره کند ، اما هاشمی  چندسالی شاهد رشد ،  شکوفایی و بالندگی  فرزندان دانشگاه آزادش شد. 

5 – امیر کبیر دشمنان سرسخت خارجی و داخلی داشت و هر روز  علیه اش سمپاشی می کردند و توطئه می چیدند ؛ دشمن خارجی وی  روس ها  و انگلیسی ها  بودند ، دشمنان داخلیش ، مهد علیا ( مادر شاه) ،  میرزا آقا خان نوری  و اللهیارخان عاصف الدوله  و نوچه های شان  که هر سه نفر با انگلیسی ها ارتباط داشتند و به نفع آنها جاسوسی می کردند و در نهایت به تحریک انگلیسی ها ،  این سه نفر نزد ناصرالدین شاه علیه امیر سعایت کردند و حکم قتل او را از شاه جوان وکم تجربه گرفتند. البته در این میان نقش تخریبی برخی محافل متحجر و مقدس مآب و ظاهر الصلاح از جمله امام جمعه وقت تهران را هم نباید دست کم گرفت.

هاشمی نیز دشمنان داخلی و خارجی بسیار داشت، دشمنان خارجی او ، آمریکا ، انگلیس و روسیه بودند چون او در عرصه  خارجی ، سیاست های صلح جویانه داشت  و در داخل   برنامه های سازندگی و زیربنایی که هر دو  به ضرر سیاست های توسعه طلبانه  و استعماری  آن سه دولت  بود.

مخالفان داخلیش هم از منافقین ، حزب توده ،  فرقانی ها گرفته تا انجمن حجتیه ، متحجران ، مقدسین عقب مانده  و در این اواخر جریان انحرافی و انقلابی نمایان نو رسیده  بودند ، اینها ناخواسته  یکی شدند  نخست  ترور فیزیکی کردند ، بعد به ترور شخصیتی وی روی آوردند ، تهمت ها و نسبت های نا روا به ایشان زدند ، سخنانش را تقطیع کردند و در مقابل سخنان رهبری گذاشتند ، احیانا سعایت نزد رهبری بردند تا با این ترفند ها و شیطنت ها ، میان وی و رهبری فاصله و اختلاف افکنند و نظر رهبری را نسبت به ایشان  تغییر  بدهند ، اما بر خلاف مخالفان  امیر ، اینها از این ناحیه سرشان  به سنگ  و دماغشان به زمین مالیده شد ، ولی از پای ننشستند و به دنبال ترفند دیگری رفتند.

6 – وقتی امیرکبیر در حمام توسط مخالفانش کشته شد  همه آنها اعم از انگلیس و روس  و  نوکران و نوچه های  داخلی  به یک اندازه خوشحال شدند ، ماجرای استخر آقای هاشمی نیز اگر چه  عمدی و طبیعی بودنش هنوز روشن نیست  ، اما  همه مخالفان داخلی  و خارجی را به یک اندازه خوشحال کرد ؛ با این فرق که مخالفان داخلی  امیر ،  دانسته در خدمت بیگانگان بودند ؛ اما مخالفان هاشمی هنوز هم  نمی فهمند که  تخریب شخصیتی و ترور فیزیکی   هاشمی  خدمت به بیگانه و به نفع  آمریکا ، انگلیس و روسیه   بوده و هست.

7 -  هدف مخالفان امیر و هاشمی این بود که  یاد ،  نام و راه اصلاح گرانه  آن دو مصلح بزرگ  و انقلابی  را  به ورطه فراموشی بسپارند ، اما نه تنها این گونه نشد بلکه دارالفنون به نام امیر و دانشگاه آزاد به نام هاشمی همچنان درخشید و به ثبت رسید  ؛ از آن مهم تر ،   تولید ملی ، استقلال سیاسی و اقتصادی  به افکار و اندیشه ها و سیره عملی این دو شخصیت بزرگ دینی و میهنی گره خورده است  امروز برغم سمپاشی ها  و لجن پراکنی های  گسترده   بدخواهان ،  هم  امیر زنده است و هم هاشمی پاینده ؛ چنان که بدخواهان در هر مقطع  سرنوشت ساز انتخاباتی توسط مردم  کنار گذاشته می شوند و راه برای افکار و اندیشه های  آن دو  که همان استقلال سیاسی و اقتصادی و سازندگی ، رفاه  و آسایش و آرامش و امنیت  برای عموم  است ، گشوده می شود.





  تعداد بازديدها: 1577


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
مهدی پازوکی اقتصاددان:
مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است / مدیران سازمان برنامه و بودجه فارغ التحصیل دانشگاه‌های درجه چندمند
در اطلاعیه‌ای اعلام شد؛
درهای اصلی بهشت زهرا(س) در شب‌های قدر باز است
دکتر حسن روحانی : جلسه با فرماندهان سپاه برای صلح و صفا بود
واکنش زاکانی به حصارکشی و تغییرات در پارک قیطریه؛ «حتما در پارک‌ها مسجد می‌سازیم،‌ مسجد خوب هم می‌سازیم»
انتقاد ناصر امانی به شهرداری تهران/ ساخت مسجد در بوستان قیطریه موجب تخریب شعائر اسلامی و بدبینی می‌شود
واکنش تند مهاجری به خبر ساخت مسجد در پارک قیطریه؛ نوعی لجاجت است
پسر نتانیاهو هم از فلسطین اشغالی مهاجرت کرد
امان‌الله قرائی‌مقدم:
کوچک‌شدن طبقه متوسط؛ مهم‌ترین تغییر اجتماعی سال ۱۴۰۲/ جامعه ایران دیگر یک جامعه سنتی نیست
مالیات بر ارزش افزوده رسما ۱۰ درصد شد
آیت‌الله مکارم شیرازی: حجاب از طرفی واجب است و از طرف دیگر، نباید خشونتی در کار باشد / دشمن اصرار دارد قم را آلوده کند تا بتواند نتیجه گیری کند / باید اصرار بر پاک سازی شهر داشته باشیم
سازمان بین‌المللی مهاجرت: «ایرانیان در فهرست بالاترین میزان مهاجرت غیرقانونی برای ورود به بریتانیا»
حکایت کیسه بادام و راهی که به جماران ختم می‌شد
با مشاهده قیمت این داروها مغزتان سوت می‌کشد؛ از ژن درمانی و پیری زودرس تا سرطان چشم
گزارش آیت الله ایازی درباره انجمن مباحثات قرآنی ۸ فروردین
نرخ جریمه در تخلفات حادثه‌ساز ۵ برابر شد
حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری:
کشور ما توان بزرگی دارد؛ چرا باید شرایط طوری باشد که نخبگان ما به فکر مهاجرت باشند؟/ تریبون‌های نماز جمعه به دنبال دامن زدن به خشم و کینه نباشند/ سه انتخابات اخیر نشان داد در لبه خطر ناامیدی و واگرایی اجتماعی هستیم
یادداشتی از: حجت الاسلام والمسلمین هادی سروش
تحریف در "برخوردِمومنانه"
روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد
امام(ره) چگونه از بزرگان استقبال می‌کردند؟
یادداشتی از: محمد مهاجری
آقای حداد! نقل چنار و پاجوش نیست

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
سردار مصطفی مولوی: آقا مهدی باکری و شهید کاظمی همیشه در خط مقدم می‌جنگیدند/ مهدی هیچ‌گاه اجازه نمی‌داد خاکریز جبهه به مسائل سیاسی آلوده شود/ لیدر جریان خالص‌سازی همه توان‌ش را برای تضعیف آقا مهدی به کار گرفت
باهتمام مهندس سعید رحیمی
امام خمینی (ره): من نگران اسلام هستم
با سخنرانی یادگار امام؛
مراسم تحویل سال نو در حرم امام خمینی(ره) برگزار می‌شود
دعاهای بعد از نمازهای واجب در ماه مبارک رمضان
واکنش علم الهدی به شرکت نکردن اکثریت در انتخابات: مراد از اکثریت، اکثریت متدین است نه اکثریت متمرد
اختصاصی:
خدیجه الکبری سلام الله علیها "پوستری آیینی از خانم شیرین نوشیروان"
پیام نوروزی مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳
در سخنرانی نوروزی ۱۴۰۳؛
رهبر معظم انقلاب: در گذشته کسانی بودند که از امکانات دولتی سوء استفاده کردند/ نباید اختلاف سلیقه و اختلاف سیاسی موجب نفرت پراکنی شود/ روز به روز جبهه مقاومت در غرب آسیا باید تقویت شود/ برای موفقیت از مشارکت مردم به معنای واقعی کلمه استفاده شود
مراسم آغاز سال 1403 در حرم مطهر امام خمینی(س)؛
سید حسن خمینی: از هرآنچه غیر خدا است، مأیوس شویم
اطلاعیه:
برگزاری مراسم تشییع و تدفین والده ی مرحومه ی اخوان تدریسی
پوستر:
برگزاری مراسم بزرگداشت مرحومه مغفوره حاجیه خانم اکرم السادات زارع (تدریسی)
اطلاعیه:
والده ی ماجده ی اخوان تدریسی دعوت حق را لبیک گفت
سردار رادان: تلخ است، اما دزدی به شغل تبدیل شده است
حجت الاسلام انصاریان : شیعه‌ای نباشید که مردم با شما از دین ببرند
گزارش تصویری:
تجلیل از هنرمند گرافیست آقای علی اکبر میرزایی در استان لرستان
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران پیرامون اخباری مبنی بر زمین‌خواری در محله ازگل: چگونه ممکن است بعد از هشدار رهبری، ائمه جمعه هنوز مشغول فعالیت‌ اقتصادی باشند؟! نهادهای نظارتی دقیقا مشغول چه فعالیتی هستند؟
پوستر:
اطلاعیه برگزاری مراسم سالروز ولادت با سعادت حضرت امام حسن (ع) در هیئت انصارالخمینی (ره)
حجت الاسلام والمسلمین فاضل میبدی:
بالای 50 درصد از مردم در انتخابات شرکت نکردند؛ این بی تفاوتی نیست، اعتراض است/ دولت و حاکمان این پیام را دریافت کنند/ اگر شورای نگهبان بخواهد با همین فرمان در انتخابات بعدی جلو برود، همدلی ایجاد نمی‌شود/ مخاطب سخنان رهبری مسئولان هستند
نامه ی رسیده
ابراز تشکر از اوژانس تهران
قائم مقام سازمان تبلیغات:
رویکرد‌های سلبی و تقابلی نه تنها در ترویج حجاب موثر نیست بلکه می‌تواند نتایج عکس داشته باشد / تبعیض اقتصادی به نارضایتی و بی‌اعتمادی مردم نسبت به نظام منجر می‌شود؛ این نارضایتی گاه به صورت بی‌حجابی و بدحجابی به عنوان نوعی اعتراض بروز پیدا می‌کند / استفاده از روش‌های قهری در برخورد با بدحجابی باعث شده تا برخی از افراد نسبت به حجاب و حکومت جمهوری اسلامی ایران دیدگاه منفی پیدا کنند


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 28088
تعداد بازدید دیروز: 42444
بازدید کل: 65615200
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.