تاريخ انتشار: 30 بهمن 1394 ساعت 14:48:59
انتخابات به حیثیت و وجود جمهوری اسلامی گره خورده است

عضو دفتر امام خمینی با اشاره به علل و ریشه های شکل گیری انقلاب گفت: همانطور که در زمان پیامبر اسلام(ص) مهمترین عامل شخص ایشان و بعد از آن امت اسلام بودند، در انقلاب اسلامی ایران هم ابتدا امام خمینی در برابر بدعت ها و دین ستیزی ها قیام و بعد از آن مردم را هدایت کردند و نهضتی به پا شد تا دین و مکتب اسلام به عنوان یک مکتب جاودانه برای بشریت از بین نرود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رحمانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، با اشاره به نقش مردم در شکل گیری انقلاب اسلامی اظهار کرد: ملت ما مسلمان، تابع اسلام، پیرو قرآن کریم و محب اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) هستند و استعمار عزت، استقلال فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هرآنچه را که مردم می بایست در آن نقش داشته و تصمیم گیرند را از آنها گرفته بود بنابراین برنامه های اصلی و اساسی که از قرن ها پیش برای کشورهای اسلامی تدارک دیده بودند با نقشه هایی که داشتند پیاده کردند.  ازجمله آنها، تجزیه ی کشورهای اسلامی، مسلط کردن افراد دست نشانده بر کشورها و سیستم های حکومتی بود که نقش پیاده کننده ی اهداف آنها را داشتند و به دنبال پیاده شدن فرهنگ خود به دست حاکمان موجود تحت عنوان تجدد و صنعتی کردن، بودند؛ لذا پس ازدوران پهلوی اول که نتوانست، با پدیده ی جنگ جهانی دوم، ماموریت خود را به خوبی به انجام برساند، محمدرضا پهلوی را جایگزین پدر  کردند.

وی افزود: با بازگرداندن قدرت به خاندان پهلوی آنچه باعث شد امام امت، علما و دلسوزان اسلام و انقلاب در آغاز نهضت به فکر افتند، چگونگی ریشه دواندن استعمار در کشور و هدف قرار دادن اساس و اصل اسلام بود؛ در آغاز نهضت، امام به عنوان مرجع تقلید مسئول، متعهد و طبق اصول و اساس مکتب رهبری معنوی مردم را برعهده گرفت.

رحمانی همچنین با بیان اینکه دین اسلام یک دین جامع است خاطر نشان کرد:امام خمینی در همان دوران با توسل به کلام رسول خدا« إِذَا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فِی أُمَّتِی فَعَلَى الْعَالِمِ أَنْ یُظْهِرَ عَلِمَهُ، فَإِنْ لَمْ یَفْعَلْ فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ وَالْمَلائِکَةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِینَ، لا یُقْبَلُ مِنْهُ صَرْفٌ وَلا عَدْلٌ»در میان امت قیامش را آغاز کرد و نهضت اسلامی و دینی تشکیل دادند و از آنجایی که دین اسلام، دین جامعی است که امت باید از آن دفاع کند و نیاز به یک راهبر و راهنما نیز دارد، امام نقش پیشگامی را در این زمینه داشتند.

وی ادامه داد: به دنبال حضرت امام تمام علما و مراجع بزرگ، اعلامیه هایی دادند و نهضت عملا آغاز شد و نهایتا خواست اسلام یعنی استقلال، آزادی و نظامی مبتنی بر مردم براساس دین و جمهوریت شکل گرفت.

رحمانی با بیان اینکه مردم نقش کلیدی و مهمی در انقلاب اسلامی داشتند، یادآور شد: مردمی که به استبداد کشیده شده بودند، در نتیجه این نهضت استقلال فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، صنعتی را دوباره پیدا کردند و امروز می بینیم که امروز ایران اسلامی به برکت انقلاب از چه جایگاهی برخوردار است؛ آن روز اگر مردم و روحانیون و دانشگاهیان و حتی اگر گروه های سیاسی و احزاب مختلف در صحنه نبودند و به اقیانوس حضور مردم در صحنه ی انقلاب نمی پیوستند، انقلاب به پیروزی نمی رسید؛ با توجه به حضور این عامل در صحنه انقلاب اسلامی ما به حق انقلاب سفید بود.

وی افزود: انقلاب ما سه پایه، دین و مکتب، رهبر دینی-مذهبی-سیاسی و مردم تابع رهبری برای تغییر سرنوشت خود داشت، آن اعتصابات و تظاهرات و مقاومت هایی که صورت گرفت با همراهی تمام گروه های مردم ممکن بود، امام با هدایت و رهبری خود تمام جریانات مختلف سیاسی و ملی کشور را در جهت ساقط کردن رژیم پهلوی و شاهنشاهی و ایجاد یک نظام اسلامی اما مردمی همسو کرد و یک نظام نوپا را به وجود آوردند.

رحمانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی، انقلاب جامعی است اظهار کرد:انقلاب  اسلامی، از طرفی سیاسی محسوب می شود چون حکومت دارد، اما سیاسی به معنای محض نیست، در سیاست های استعماری همیشه  صحبت از جدایی دین از سیاست بود اما امام، دیانت و سیاست را با آغاز نهضت به هم پیوند ناگسستنی داد.

رئیس سازمان بسیج در دوران امام با اشاره به اهتمام ویژه ی امام خمینی به انتخابات و رفراندوم قانون اساسی، گفت: یکی از موفقیت های حضرت امام این بود که قبل از اینکه دشمن بتواند تصمیمی برای کشور ما بگیرد ایشان از طریق مشارکت مردمی نهضت را پیش برد و همه ی موجودیت انقلاب را به عرصه ی انتخابات کشاند.

رحمانی در خصوص دیدگاه امام خمینی در مورد جایگاه مجلس تصریح کرد: حضرت امام خمینی جایگاه مجلس را مهم می دانند زیرا مجلس جمهوری اسلامی از ویژگی های خاص اسلامی بودن و ملی بودن برخوردار است؛ اسلامی است زیرا تمام تلاشش در راه تصویب قوانین غیرمخالف با احکام اسلامی است، از سوی دیگر ایشان تاکید کردند آقایانی که به مجلس وارد می شوند باید مورد تائید قرار بگیرند و باید مسلمان و متعهد باشند، یعنی شهادتین را جاری کنند و به اصول و فروع دین، جامعیت قران و اسلام معتقد و قائل به ولایت فقیه باشند.

وی اظهار کرد: در جمهوری اسلامی، یعنی ما قبول داریم که حضور در انتخابات به معنای حمایت مجدد از انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است و این تعهد و حضور مردم در صحنه، وظیفه ی مسئولین را بیشتر می کند تا سعی کنند با تدبیر درست مسائل را مدیریت کنند و اگر زمانی مردم  درمورد منتخبین خود دچارتردید شوند و یا دلایل روشنی برای تشخیص افراد صالح یا ناصالح نداشته باشند، نتیجه ی این امر معلوم نیست که حتما مردم حضور پیدا کنند؛ به طور مثال در کجای قانون اساسی ذکر شده است اگر کسانی تایید صلاحیت نشده اندبه آنها نسبت عدم التزام عملی به اسلام داده شود؟

عضو مجمع روجانیون مبارز ادامه داد: به گفته یکی از مبارزین، "عمری در مبارزه با رژیم طاغوت علاوه بر زندانها به دنبال ایجاد حکومت اسلامی و حکومت دینی بودم و مورد اقتدای جمعی از مومنین و جوانان در نماز بودم و مروج مکتب اسلام در منابر بودم و سابقه ندارد منکری از منکرات اسلام را انجام داده باشم و حال پس از شصت سال خدمت به اسلام و انقلاب به من می گویند که التزام عملی ندارم"؛ در کجای قانون چنین اتهامی به چنین افرادی روا است؟ بگویند شما را قبول نداریم و تاییدنمی کنیم.

رحمانی ادامه داد: امام امت بستر را برای اسلام فراهم کردند و هدفشان این بود که مردم مسلمان ما سربلند و سرافراز باشند و از موقعیت اجتماعی و رشد فکری و فرهنگی بر اساس اسلام و ارزش های اسلام برخوردار باشند.

وی افزود: رای مردم ایران به جمهوری و حکومت اسلامی آگاهانه و با بصیرت بود؛ از آنجایی که امام خمینی قانون اساسی را هم محور انتخابات قرار دادند، اجازه ندادند تا انحصارگری به وجود بیاید و کسانی که در آن عصر برای قانون اساسی وارد شدند اکثرا نخبگان و مجتهدین و حقوق دانان بزرگ بودند که قانون اساسی را تدوین کردند.

رحمانی در خصوص تدوین قانون اساسی گفت: امام قانون اساسی تدوین شده را در معرض افکارعمومی قرار دادند، بلافاصله شورای انقلاب مسئله ی انتخاب رئیس جمهور را مطرح کرد و ایشان انتخاب رئیس جمهور را به عهده ی مردم قرار دادند، در تدوین قانون اساسی نیز امام فرمودند باید خبرگان تشکیل شود و یکی از وظایف خبرگان تعیین رهبری و نظارت بر وظایف رهبری است.

وی با بیان اینکه وظیفه ی مجلس خبرگان بسیار بزرگ و خطیر است؛ اظهار کرد: در مورد مجلس امام فرمودند، مجلس در راس امور است یعنی باید افراد صالحی انتخاب شوند که نمایندگان مردم باشند و به تعبیر ایشان مسئله ی انتخابات آینده از اهم امور است که مسئولیت آن با همه ی ما است؛ و از آنجایی که دشمنان اسلام در نظر دارند کاری کنند که انتخابات درست صورت نگیرد و از دست مسلمانان و متعهدین خارج شود اما شما باید تمام قدرتتان را صرف کنید که به خوبی انجام شود زیرا انتخابات، محکی برای خودتان است تا ببینید آیا می خواهید برای خود انتخاب اصلح کنید، یا برای اسلام؟ اگر می خواهید برای خودتان و منافع شخصی باشد این انتخاب شیطانی است، اما اگر برای اسلام باشد اصلح است.

محمدعلی رحمانی ادامه داد: انتخاب اصلح برای مسلمین یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد و فرد منتخب باید مسلمانی باشد که احتیاجات مملکت را شناخته، آگاه به امور باشد و سیاست را بفهمد، همچنین تاکید کردند که در هر شرایطی مردم موظف و آزاد هستند.

نماینده سابق ولی فقیه در نیروی انتظامی افزود: بعداز درگذشت امام خمینی همانطور که در قانون اساسی ما آمده خبرگان مسئولیت اصلی و اساسی خود را پیاده کردند و بدون وقفه،سریع و صریح رهبرمان حضرت آیت الله خامنه ای را انتخاب کردند و چندین سال است که رهبری، این نظام و ملت را با توجه به قانون اسلامی و اختیاراتی که ولی فقیه دارد، به نحو احسن اداره می شود؛ ما همه بر این باور هستیم که انتخابی که صورت گرفته بهترین انتخاب بوده است.

وی ادامه داد: نظام و قانون اساسی را رای ملت انتخاب کرد و نیز رای ملت در انتخاب رهبری به طور غیرمستقیم از طریق خبرگان دخیل بوده است.

رحمانی با اشاره به وظیفه ی مسئولین نظام در راستای پیشبرد اهداف اولیه ی انقلاب و امام خمینی تصریح کرد: لازم است تا همه ی ما اهداف به وجود آمده در انقلاب را دنبال کنیم که به عینیت کامل برسیم، امام فرمودند جمهوری اسلامی قدم اول است و ما باید به اهداف عالی انقلاب اسلامی یعنی احیای ارزش های الهی در سایه ی اجرای قوانین اسلام برسیم لذا  مهمترین هدفی که امام از مسئولین خواسته این بوده که خدمت به مردم کنند و روحیه ی خدمت به مردم داشته باشند.

عضو مجمع روجانیون مبارز در پایان اظهار کرد: امام می فرمودند مردم، مردم سالم و خدمتگذاری هستند و انقلاب ما برای این صورت نگرفته که مقامی را تحمیل کند یعنی اگر کسانی احتمال می دهند که فقط خودشان باید تصمیم بگیرند و نباید کاری به جوانب داشته باشند اشتباه می کنند و این به معنای تنگ نظری است؛ همچنین حضرت امام در پیامی می فرمایند: امروز مسئولیت به عهده ی ملت است؛ اگر ملت و اشخاص مومن و متعهد کنار بنشینند، اشخاصی که برای این مملکت نقشه کشیده اند از چپ و راست در مجلس وارد می شوند و  زمام امور را به دست می گیرند. درنتیجه تمام مسئولیت این اتفاق به عهده ی ملت است و هر قدمی که بر ضد اسلام بردارند در نامه ی اعمال ملت نوشته می شود لذا امروز سرنوشت ایران و مسلمین به دست مردم است و اگر دراین امر مسامحه کنند و رای ندهند مسئولیت متوجه خود آنها است.

  تعداد بازديدها: 1986
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=70124
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.