تاريخ انتشار: 16 شهريور 1397 ساعت 23:18:07
نگاهی دیگر(قسمت چهارصدوپانزدهم)

گفتم: آقاجون دکتر علی مطهری نماینده و نایب رئیس مجلس در مورد بیانیه پایانی اجلاس مجلس خبرگان گفت: مجلس خبرگان به کلی از مسیر قانونی خود خارج و وارد حوزه اختیارات مجلس و دولت شده است.
گفت: مطهری بر نص اصل ۱۱۱ قانون اساسی تاکید دارد که می گوید "هر گاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یک صد و نهم گردد یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است از مقام خود برکنار خواهد شد تشخیص این امر به عهده خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم است".
گفتم: یعنی اعضای مجلس خبرگان باید بر بقاء شرایط رهبری نظارت و صحت سنجی داشته باشند؟ نظارت مجلس خبرگان با توجه به فقدان هرگونه ساز و کاری چگونه ممکن و قابل دسترس خواهد بود؟
گفت: براساس اصول پنجم و یکصد و نهم قانون اساسی شرایط رهبری شامل صلاحیت علمی ،‌ عدالت ، تقوا ، بینش صحیح سیاسی و اجتماعی ، تدبیر ، شجاعت ، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری است و مجلس خبرگان براساس اصل ۱۱۱ موظف اطمینان از بقاء شروط مذکور است.
گفتم: یعنی مجلس خبرگان باید تصمیمات و عملکرد مقام معظم رهبری را حداقل با ده معیار مذکور بررسی و ارزیابی کنند؟
گفت: نص اصل ۱۱۱ قانون اساسی دقیقا بر همین معنا تاکید و تصریح کرده است.
گفتم: چرا علی رغم نص اصل ۱۱۱ قانون اساسی نمایندگان مجلس خبرگان به این وظیفه و قانونی عمل نمی کنند؟
گفت: برخی نمایندگان مجلس خبرگان معتقدند ولی فقیه بر همه ولایت شرعی دارد از جمله بر مجلس خبرگان و مولّی علیه نمی‌تواند بر ولیّ خویش نظارت نماید.
- آیت الله مجتهد شبستری نمایند مردم آذربایجان شرقی و سخنگوی کمیسیون تحقیق در مورخه ۵اسفند۸۸ گزارشی از نتیجه بررسی اعضای این کمیسیون به نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در خصوص تصمیمات و عملکرد معظم له با تاکید بر معیارهای ده گانه را ارائه کرند.
گفتم: یعنی در وقایع ۸۸ نمایندگان مجلس خبرگان در قالب کمیسیون تحقیق بر عملکرد رهبری متمرکز و گزارش ارائه کردند؟
گفت: آیت الله شبستری در مقدمه ارائه گزارش ۵ اسفند ۸۸ گفتند نظر به اینکه وظیفه کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری بررسی درباره اصل 111 قانون اساسی است این کمیسیون در هر ماه یک جلسه و در مواقع لزوم جلسات متعدد فوق العاده تشکیل می دهد و به وظیفه تحقیق در  پیرامون تداوم شرایط و اوصاف مربوط به مقام رهبری بحث و بررسی می نماید.
گفتم: یعنی گزارش رسما قرائت و برای مردم نیز قابل دسترس بود؟
گفت: بله خلاصه گزارش مفصل مذکور در ۵ اسفند ۸۸ سایت رهبری قابل مطالعه است. آیت الله شبستری مخبر کمیسیون تحقیق گفتند اینک قرار شد با موافقت هیئت محترم رئیسه خلاصه ای از نتایج جلسات ویژه اخیر در رابطه با تدبیر و مدیریت مقام معظم رهبری خدمت سروران معظم و خبرگان محترم ملت تقدیم گردد.
گفتم: نتیجه گزارش کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان چه بود؟
گفت: کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد، در هیچکدام از اوصاف و شرایط مذکور در اصل پنجم و یکصد و دهم قانون اساسی در وجود رهبر معظم انقلاب کم و کاستی مشاهده نشد و هر چه جلوتر می رویم صفات لازم درخشان تر و درایت و مدیریت در حد اعلا در این ایشان متجلی می شود.
گفتم: بنابراین مطهری نائب رئیس مجلس در خصوص بازگشت مجلس خبرگان به انجام وظایف محوله در اصل ۱۱۱ قانون اساسی، صحیح و مسبوق به سابقه است؟
گفت: آقاجون بررسی عملکرد و ارائه گزارش رسمی و قانونی قطعا می تواند بهترین شیوه صیانت و تائید روند معقول تصمیمات و عملکرد باشد، اقدامی که بی هیچ حساسیتی قبلا نیز انجام شده است.

  تعداد بازديدها: 3597
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=81090
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.