تاريخ انتشار: 20 خرداد 1398 ساعت 01:54:56
نارضایتی کیهان، نشانۀ جدی بودن سفر میانجی‌گرانۀ نخست‌وزیر ژاپن به تهران

سخنگوی شورای عالی امنیت ملی «تلاش برای بازگشت آمریکا به برجام و جبران خسارات وارده» را تضمین موفقیت سفر «آبه» اعلام کرده است

 عصر ایران- موضع روزنامۀ کیهان علیه سفر قریب‌الوقوع «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن به تهران نشان می‌دهد در این سفر موضوعات بسیارمهمی مطرح خواهد شد وگرنه پیشاپیش علیه آن نمی‌گفتند و نمی‌نوشتند.

مهم‌ترین منتقد بهبود روابط ایران و آمریکا و برجام نوشته است:

«بر خلاف برخی فضا‌سازی‌ها مقامات ژاپن و آلمان برای میانجی‌گری و حفظ برجام و ارتقای روابط اقتصادی به ایران نمی‌آیند. بلکه اینها تنها در نقش پیام‌رسان‌های ترامپ به ایران سفر می‌کنند و هدف اصلی صرفا دلالی برای پیاده‌سازی خواسته‌های زیاده‌خواهانۀ رییس جمهور آمریکاست.»

همچنین در حالی که هنوز شینزو آبه به ایران نیامده و این امید وجود دارد که از شدت تنش قدری کاسته شود و اسراییل و سعودی‌ها و براندازان هم نومید شوند کیهان نوشته است:

«ذوق‌زدگی رسانه‌های زنجیره‌ای از مذاکرۀ ایران با واسطه‌ها در حالی است که ما پیش از این با رییس این واسطه‌ها یعنی دولت آمریکا مذاکره کرده‌ایم. مذاکره‌ای که به برجام ختم شد.»

در این منطق «هر گونه گفت و گو» چه با واسطه و چه با غیر واسطه مردود و محکوم است و با این نگاه معلوم نیست چرا مردم رییس جمهور و دولت انتخاب می کنند و چرا وزارت خارجه داریم و چرا عضو سازمان ملل هستیم. طرفه این که همین‌ها در عین حال مدام از دولت مطالبۀ اقتصادی دارند و انگار نه انگار درآمد اصلی کشور از نفت است و تحریم‌ها درآمد ارزی را کم کرده است و همه می دانند که بهبود وضع اقتصادی درگرو سیاست خارجی است. در واقع خواست شان این است: بهبود اقتصادی و درآمد و وفور کالا بی دیپلماسی و بی سیاست خارجی چون همه می خواهند سر ما کلاه بگذارند.

با این حال بر پایۀ نوع واکنش‌ها به این سفر می‌توان حدس زد که لابد خبرهای مثبتی در راه است که برخی در داخل ناخرسندند و می توان نتیجه گرفت که این سفر جدی است و تشریفاتی نیست چرا که اگر نبود به این حدت و شدت موضع نمی‌گرفتند کما این که قبل‌تر که یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان و میانجی سنتی به تهران آمد واکنش خاصی نشان داده نشد.

به رغم این هیاهو اما شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز 22 خرداد 98 به تهران می آید.

به گزارش خبرگزاری کیودو سفر آبه به تهران نخستین سفر یک مقام عالی رتبه این کشوربه ایران در تمام 40 سال گذشته است و سریع و 24 ساعته هم نیست و سه روزه خواهد بود و تا 24 خرداد ادامه می یابد.

آقای آبه اظهار امیدواری کرده است بتواند میان ایران و آمریکا میانجی گری و دو کشور را به منظور کاهش تنش ها به سمت گفت و گو تشویق کند. 

در این گزارش آمده است: بعد از انقلاب 1979سفر آبه به ایران نخستین سفر یک نخست وزیر ژاپنی به تهران است. پیش از او "تاکئو فوکودا" در سال 1978 به ایران سفر کرده بود.در این سفر که همزمان با 90 مین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک دو کشور روی می دهد آبه با رهبر و رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار می کند.

آبه به تازگی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در توکیو با ترامپ گفته بود او می خواهد تلاش هایی را برای تسهیل گفت و گوها میان واشنگتن و تهران به کار گیرد تا از تنش ها کاسته شود. سخنانی که با استقبال ترامپ مواجه شد.

نخست وزیر ژاپن البته در سال های اخیر و در حاشیه مجمع عمومی سران کشورها در سازمان ملل با رییس جمهوری ایران دیدار داشته است اما ملاقات با مقام معظم رهبری در این جایگاه سابقه ندارد.

جدای کیهان، اخبار ساعت 14 سیما نیز علیه سفر مقام ارشد آلمانی به تهران تفسیری پخش کرد.

گذشته از اینها می توان پرسید وقتی کیوان خسروی سخن‌گوی شورای عالی امنیت ملی «تلاش برای بازگشت آمریکا به برجام و جبران خسارات وارده به ایران» را تضمین موفقیت سفر نخست وزیر ژاپن اعلام کرده کیهان از چه نگران است؟ آیا کلاه گشاد را هیچ کس نمی بیند و تنها قلیلی از مشاهدۀ آن بر می آیند یا دغدغۀ اصلی این است که خبری مثبت از این سفر، از قیمت ارز کمی بکاهد و روزنه ای از امید را بگشاید؟

  تعداد بازديدها: 1359
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=83538
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.