تاريخ انتشار: 01 اسفند 1398 ساعت 14:59:54
تشکیل ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا به دستور رئیس جمهور/ آخرین اخبار از مقابله با ویروس کرونا در کشور

سخنگوی دولت تاکید کرد: «دولت از ابتدای شیوع کرونا در چین، در چند جلسه موضوع را بررسی و تصمیمات مقتضی در مرزها اتخاذ و وزارت بهداشت با حساسیت تمام موضوع را رصد و اقدامات لازم را صورت داده بود.»

به گزارش جماران؛ علی ربیعی، سخنگوی دولت، در صفحه توییتر خود نوشت: «بنا به دستور رییس‌جمهور ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در وزارت بهداشت با حضور وزرای بهداشت درمان و آموزش پزشکی، کشور، گردشگری، راه و شهرسازی، سخنگوی دولت ونماینده ستادکل نیروهای مسلح تشکیل می‌شود. سایر دستگاههای اجرایی بنا به ضرورت در جلسه شرکت می‌کنند.»

ربیعی افزود: «دولت از ابتدای شیوع کرونا در چین، در چند جلسه موضوع را بررسی و تصمیمات مقتضی در مرزها اتخاذ و وزارت بهداشت با حساسیت تمام موضوع را رصد و اقدامات لازم را صورت داده بود. اکنون که علایمی مشاهده شد نیازمند اقدامات جامع‌تر و همکاری همه شهروندان هستیم.»

سخنگوی دولت در پایان نوشت: «دولت با حساسیت کامل و با تمام توان همه اقدامات لازم راانجام خواهد داد. از هموطنان انتظار همکاری و توجه به توصیه‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می‌رود».

چگونه از ویروس کرونا در امان بمانیم؟

کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند از سرماخوردگی گرفته تا سندرم تنفسی حاد (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS)، عفونت ایجاد کنند. کرونا ویروس‌ها زئونوتیک هستند، به این معنی که هم به انسان‌ها و هم به حیوانات منتقل می‌شوند.

دویچه وله به نقل از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده نوشته است: کرونا‌ویروس به سیستم تنفسی حمله می‌کند و منجر به آسیب‌هایی در ریه می‌شود. این ویروس بسیار مسری است و از طریق تماس با هر چیزی که به آن آلوده شده باشد، تنفس، سرفه یا عطسه، قابل‌انتقال است.

علائم این ویروس درست شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا است؛ علائمی مانند آبریزش بینی، سردرد، سرفه، تب، تنگی نفس، لرزش و درد بدن. در موارد شدیدتر، عفونت می‌تواند به ویژه در افراد مسن، مبتلایان به بیماری‌های قلبی و خودایمنی، باعث ذات‌الریه، سندرم حاد تنفسی، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود.

هنوز هیچ واکسنی برای کروناویروس وجود ندارد. با این حال برای جلوگیری از عفونت کرونا شما باید همان کارهایی را که برای پیشگیری از سرماخوردگی توصیه می‌شود، انجام دهید؛ مانند استفاده از صابون‌های ضد‌باکتری و اسپری‌های حاوی الکل.

دستان خود را چند بار در روز به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با صابون بشویید. از دست زدن به چشم، بینی یا دهان خودداری کنید. از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید. اگر علائمی مانند سرماخوردگی دارید، با انجام موارد زیر می‌توانید از دیگران محافظت کنید:

اگر بیمار هستید در خانه بمانید. هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک دستمال بپوشانید، سپس دستمال را درون سطل زباله ریخته و دستان خود را بشویید. اشیا و سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید.

هیچ درمان خاصی برای این عفونت وجود ندارد با این حال، شما می‌توانید برخی موارد را برای تسکین علائم خود انجام دهید:

داروهای ضد‌درد و تب مصرف کنید (احتیاط: آسپرین را به کودکان ندهید). از یک مرطوب‌کننده اتاق یا از یک حمام گرم استفاده کنید. مایعات زیادی بنوشید. در صورت تشدید علائم، حتما به مراکز بهداشتی مراجعه نمایید.

چطور بدون نگرانی از ویروس کرونا سفر کنیم؟

به گزارش نیویورک تایمز؛ دکتر تیرنو، استاد میکروبیولوژی و آسیب‌شناسی دانشگاه نیویورک، در مورد استفاده از ماسک می‌گوید: در مکان‌هایی که احتمال ابتلا به بیماری زیاد است، افراد باید از ماسک N95 استفاده کنند. این ماسک ۹۵ درصد از ذرات بسیار ریز را فیلتر می‌کند.

«فقط به این فکر کنید که دستان شما در ۲۴ ساعت گذشته چه چیزهایی را لمس کرده است. حالا به تمام دست‌هایی که صندلی‌های هواپیما و سگک‌های کمربند ایمنی را لمس کرده‌اند، فکر کنید. تصور کنید که چند بار در روز صورت خود را لمس می‌کنید یا چشمان خود را می‌مالید.» دکتر تیرنو می‌گوید: کثیف‌ترین عضو بدن شما، انگشتان دست شماست.

طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، شستن دست‌ها می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی را ۱۶ درصد کاهش دهد. اگر صابون و آب در دسترس نباشد، ضدعفونی‌کننده‌های با بیش از ۶۰ درصد الکل را باید استفاده کرد.

یک نکته: دکتر تیرنو می‌گوید: اطمینان حاصل کنید که ضدعفونی‌کننده روی دست شما خشک شده است. در غیر این صورت دست شما مکانی برای رشد میکروب‌ها خواهد بود. برخی از افراد از دستمال مرطوب برای پاک کردن صندلی‌ها، میزهای سینی، دستگیره‌های دستشویی و حتی دریچه‌های هوا استفاده می‌کنند. اما این کار به هیچ وجه درست نیست.

دکتر تیرنو تاکید می‌کند: غذا را از ظرف اصلی خارج نکنید و روی میز قرار ندهید. فراموش نکنید که خدمه پرواز مدت زمان محدودی برای تمیز کردن کابین قبل از ورود مسافران پرواز بعدی دارند. ورق‌های کاغذی را روی میزهای سینی قرار دهید تا لپ تاپ یا سایر وسایل با سطح آن تماس نداشته باشند. وی پیشنهاد کرد که هنگام باز و بسته کردن درب دستشویی هواپیما از یک حوله کاغذی استفاده کنید.

هرچه سیستم ایمنی بدن شما سالم‌تر باشد، احتمال ابتلا به بیماری کمتر می‌شود. دکتر تیرنو می‌گوید: شب‌ها شش تا هشت ساعت بخوابید. استرس را با ورزش از خود دور کنید و تا می‌توانید میوه و سبزیجات بخورید.

  تعداد بازديدها: 993
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=85525
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.