تاريخ انتشار: 05 خرداد 1400 ساعت 00:51:00
یک حرف بس است

✍️چند سال پیش به محض نشستن در خودرو اسنپ راننده جوان با مدرک کارشناسی ارشد بی مقدمه و حتما توجه به صورت و ظاهر
حاج آقا چرا انقلاب کردید؟ سوالی ساده و کوتاه که حتما همه به مناسبت هایی از طرف جوانترها شنیده و پاسخ هایی داشتیم. البته جوان رانند واقعا نمی دانست که ما بعنوان تفکر و گرایشی مشخص تنها در انقلاب نبودیم بلکه در سال ۵۷ همه ایران انقلاب کردند لذا با توضیح مجددا پرسید چرا ایران در ۵۷ انقلاب کرد؟
✍️آنروز تا رسیدن به مقصد با ذکر دلایل مختلف سوال جوان را با لحنی پدرانه پاسخ دادم تلاش کردم با رعایت انصاف از شرایط فرهنگی ، اجتماعی ، مذهبی ، اقتصادی تا نظامی بگوئیم از اینکه انصافا در سالهای ۵۷-۵۴ شاید در بهترین شرایط منطقه بودیم و درصدد تحقق یک اروپای مدرن آسیایی گام بر می داشتیم همانطور که برخی پس از انقلاب ژاپن اسلامی را آرمان شهر می دانستند. بهرحال به مقصد رسیدم راننده جوان هم شاید قانع یا به ادب و ملاحظه تفاوت سن و سال ابراز رضایت کرد.
✍️پس از خدا حافظی در فکر سوال راننده تحصیلکرده اسنپ بودم اطمینان داشتم پاسخ و ادله ارائه شده به سوال ساده دقیق و کامل نیست. فکر می کردم چه چیزی همه مردم ایران را علیه حکومت و نظام سیاسی کشورمان شوراند؟ چرا همه مردم حتی ابراز ندامت و گریه شخص اول کشور را که بسیاری از مقامات را برکنار و زندان کرده بود و تا انحلال کمیته مشترک و ساواک پیشرفت را نبخشیدند و جز محاکمه و مرگش طلبی نداشتند؟
✍️چرا انقلاب ، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی به خواست آرمانی و رویایی همه مردم ایران از هر قشر ، طبقه ، مسلک ، گروه ، سن و ... تا حدود ۹۹٪ جمعیت کشور تبدیل شد؟ چرا برخلاف باورهای غلط مصطلح که انقلاب را متعلق به پا برهنگان ، طبقه کارگر ، گروههای سیاسی و مبارزین مسلح و غیر می دانستند و می دانند انقلاب بیش از هر قشری در ابتدای شکل گیری بر دوش اقشار نسبتا برخوردار مانند کارکنان شرکت نفت ، نظامیان دنیا دیده نیروی هوایی ، اصحاب علی الظاهر آلوده فرهنگی رادیو و تلویزیون و دو قشر دانشگاه و حوزه و ... قرار داشت؟ چرا انقلاب از مرکز شهرهای بزرگی چون تهران ، تبریز ، مشهد ، اصفهان و ... که علی الظاهر غرق در رفاه و شادی به سبک آنروزها بودند آغاز و به تدریج به شهرستانها و روستاها رسید؟
✍️شاید مهمترین عامل شکل گیری انقلاب ۵۷ که همه را به یک اندازه غافلگیر کرد و حداقل طی ۴۲سال گذشته کمتر مورد توجه و اشاره قرار گرفته همان نکته کلیدی روشن در سخنان امام خمینی(س) باشد که نقطه آغازین و محوری قیام سال ۴۳ هم بود مفهومی خاص که در بیانات آخرین روزهای حیات امام هم تحت عنوان شاه عامل تحقیر ایران متبلور بود.
✍️امام خمینی مبارزه با حکومت پهلوی را بیش از هر چیز بر اساس حقارت پذیری و تلاش برای تحقیر مردم ایران بنیان گذاشت امام حتی شاه ایران و پدرش را نماد تحقیر شدگی می نامید حاکمانی که راهی جز حقارت پذیری و افتخار به پذیرش سیادت قدرت بیرونی به نام آمریکا نمی شناختند. امام با ذکر مثال معروف که اگر شاه ایران یک آمریکایی را زیر بگیرد به آمریکا بُرده و محاکمه می شود و اگر یک آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد هیچ کس حق دخالت و بازخواست او را ندارد تیر خلاص جدایی ملت از حقارت شاه را شلیک و فراتر از شاه آمریکا را مسبب این حجم از حقارت تحمیلی به مردم معرفی کرد.
✍️شاید به همین مناسبت احساس حقارت ناشی از توهین به مردم ایران به قدرت محرک انقلاب ۵۷ همه ایران تبدیل شد، انقلابی که همه ما اهل انقلاب تا حکومت و قدرتهای بیرونی را یکدست و شاید به یک اندازه غافلگیر و حیرت زده کرد عاملی که بدون ایجاد هیچ مقاومتی بلافاصله انقلاب اسلامی و سپس جمهوری اسلامی ایران را رودرروی استکبار آمریکایی قرار داد استکباری که فرعون وار به تحقیر مردم ایران اقدام کرده بود.
✍️شاید به همین دلیل بود که همه ایران با هر مرام و مسلکی علی رغم برپایی جشنهای ۲۵۰۰ ساله ، قرار گرفتن ایران در مرکزیت سنتو ، اکو و اوپک ، عقد پیمان مودت با ایالات متحده ، درهم شکستن چند ساعته تهدید نظامی عراق ، آغاز اثر گذاری برون مرزی با مصداق حفظ حاکمیت عمان و آغاز شکل گیری جریان حمایت از شیعیان لبنان و عراق و ... همه باور داشتند که ایران به واسطه پهلوی به شکلی غیر قابل تحمل مورد توهین و تحقیر قرار گرفته است.
✍️انتخابات ریاست جمهوری کشورمان که بسیاری ان را آخرین میخ تابوت امید به انتخاب می دانند شاید ایستادن در جایی است که همه ایران توهین و تحقیر خود می دانند امروز حتی کاندیداهای اعلامی خود را مورد توهین می بینند شاید به همین دلیل حتی در تلاش برای تغییر موازنه باشند.
پس انتخابات ۲۵درصدی سال  ۹۸ علی الظاهر دیگر کسی نیاز به حفظ ظاهر انتخاب را هم نمی بیند که ایکاش دیر نفهمند که انقلاب همه ایران در ۵۷ چیزی جز قیام یک ملت علیه تحقیر نبود که در خانه اگر کس است یک حرف بس است. ۴خرداد۰۰

  تعداد بازديدها: 2669
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=89684
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.